Pulverimaalaus

Kestävä ja kustannustehokas pinnoitustapa etenkin metalleille


Metallipintojen maalaamisessa tyypillisesti käytettävät pulveri- eli jauhemaalit ruiskutetaan maalattavaan pintaan paineilmalla. Sähköstaattisuus kiinnittää maalin, ja uunin jälkeen maalipinnasta tulee erittäin hyvin kulutusta ja iskuja kestävä. Asennusvaiheessa mahdollisesti syntyvät naarmut ja hankaumat on helppo poistaa autovahalla tai hienolla vesihiomapaperilla sekä vahalla. Jauhemaalattu pinta pysyy hyvänä jopa 50 vuotta!


Lue lisää pulverimaalatun pinnan huollosta »

Saat räätälöidysti pulverimaalatut tuotteesi 1–5 työpäivässä!

200 metrinen jatkuvatoiminen automaattimaalauslinja

Käytössämme on 10 kpl automaattiruiskuja ja 2 + 2 kpl käsiruiskuja.

Moniosainen laadunvalvontamme kattaa koko tuotantoprosessin.


Katso video jauhemaalausprosessista »


Pulverimaalattavan kappaleen enimmäismitat:

LEVEYS: 1 150 mm | KORKEUS: 2 100 mm | PITUUS: 6 600 mm ( jopa 9 100mm varauksin )

 • 1) RIPUSTUS

  Ripustusta edeltää laaduntarkastus

 • 2) ESIKÄSITTELY

  7-vaiheinen esikäsittely 65 m pitkässä tunnelissa

 • 3) KUIVAUS

  Huolellinen kuivatus uunissa ennen pulverimaalausta

 • 4) PULVERIMAALAUS AUTOMAATTIMAALAUSKAAPISSA

 • 5) MAALIN POLYMERISOINTI ELI PAISTAMINEN JAUHEUUNISSA

  180–220 astetta / 20 min

 • 6) LAADUNVARMISTUS

  Silmämääräinen laaduntarkastus, huolellinen maalin kiiltoasteen ja värisävyn mittaus sekä maalin tartunnan varmistus. Laadunvalvonta-asiakirjojen täyttö.

 • 7) PAKKAUS (+ KOKOONPANO)

  Pakkaus ja jälkikäsittely tilaajan ohjeiden mukaisesti. Lisäpalveluna kokoonpano.

 • 8) NOPEA TOIMITUS ASIAKKAALLE

  Asiakas saa huolellisesti viimeistellyn tuotteensa 1-3 arkipäivässä maalattavien tuotteiden saapumisesta.

Pulverimaalattavat materiaalit

Pulverimaalaus sopii parhaiten metalleille, kuten teräkselle, alumiinille ja sinkitylle (myös kuumasinkitylle) teräkselle. Alan kehittyneen tekniikan ansiosta kuitenkin myös monien muiden pintojen maalaaminen on mahdollista tietyin varauksin.


Linjateräs pulverimaalaa kaikki yleisimmät metallit!

Teräs

Teräs on suosittu ja täysin kierrätettävissä oleva materiaali, jota happi ja kosteus kuitenkin syövyttävät. Tämän takia se siis kannattaa suojata ruostumiselta.

Ruostumaton teräs sopii etenkin märkien ja kosteiden olosuhteiden materiaaliksi. Säänkestävyytensä ansiosta se on suosittu materiaali esimerkiksi julkisivuissa.

Alumiini

Alumiini on kalliimpaa mutta huomattavasti kevyempää kuin ruostumaton teräs. Se on siten yleinen materiaali etenkin rakennusteollisuudessa ja kulkuvälineissä. Tyypillisiä käyttökohteita ovat esimerkiksi seinä- ja ikkunarakenteet sekä lasitetut rakenteet, julkisivut ja katteet, seinäpaneelit ja väliseinät, ilmanvaihto- ja lämmityslaitteet sekä veneet, laivat, junat, autot, polkupyörät, lentokoneet ja avaruussukkulat.

Sinkitty teräs (myös HDG)

Sinkkipinnoitettu eli galvanoitu teräs on edullisempi materiaali kuin ruostumaton teräs. Se ei kuitenkaan ole yhtä kiiltävä tai tasainen pinnaltaan, ja sen puhdistaminen on haasteellisempaa. Pulverimaalaus parantaakin sinkkipinnoitteen ulkonäköä. Lisäksi maalaus pidentää sinkityn teräksen elinkaarta – mikä koskee tietenkin aivan kaikkia maalattavia materiaaleja.

Kuumasinkitty teräs kestää suolaista vettä, joten se on yleinen etenkin laivateollisuudessa. Muita käyttökohteita ovat esimerkiksi katupylväät sekä kaiteet ja aidat.

Muut materiaalit

Nykytekniikka mahdollistaa myös moniulotteisten kappaleiden pulverimaalaamisen. Lisäksi voimme pulverimaalata puu-, muovi- ja komposiittituotteita tietyin varauksin. Kysy lisää!

Autamme pulverimaalin valinnassa


Pulverimaali valitaan aina käyttökohteen mukaisesti. Ankarat ilmasto-olosuhteet ja kova fyysinen tai kemiallinen rasitus asettavat luonnollisesti tiukempia vaatimuksia valittavalle pulverimaalille kuin siistit sisätilat. Ammattitaitoinen henkilökuntamme auttaa sinua mielellään oikean maalin valinnassa, kuten myös värien saatavuuteen ja vastaavuuteen liittyvissä kysymyksissä.

Yleisimmät pulverimaalien sideaineet

Epoksijauheet

Epoksijauheet soveltuvat metalliteollisuuden tuotemaalauksiin sisätiloissa säilytettäviin tuotteisiin, joilta vaaditaan kemiallista kestävyyttä, kuten happojen ja alkalien sietokykyä. Epoksijauheet sopivat hyvin raskaan metalliteollisuuden ja kemian teollisuuden erikoiskohteisiin.

Epoksipolyesterijauheet

Epoksipolyesterijauheet soveltuvat parhaiten sisätilojen kappaleille, joilta vaaditaan mekaanista kestävyyttä. Epoksipolyesterijauheet ovat lisäksi kustannustehokas valinta, sillä niiden lyhyt maalausaika näkyy myös hinnassa.

Polyesterijauheet

Polyesterijauhe on hyvin yleinen pulverimaali, sillä se sopii sekä sisä- että ulkokäyttöön. Polyesterijauheet soveltuvat käytettäviksi mm. metalliteollisuuden tuotemaalauksessa ulkokohteisiin, joissa vaaditaan hyvää säänkestävyyttä sekä kellastumiskestävyyttä lämmössä ja UV-valossa. Vaativiin olosuhteisiin valitaan korroosiokestävä, standardin SFS-EN ISO 12944-2 -ympäristöluokituksen mukainen maalausjärjestelmä.

Polyuretaanijauheet

Polyuretaanijauheet soveltuvat tuotteisiin, joiden pinnan täytyy kestää hyvin mekaanista ja kemiallista kulutusta. Polyuretaanijauheissa on hyvä UV-suoja, eli ne sopivat erinomaisesti ulkokohteisiin. Käyttökohteita voivat olla esimerkiksi metsä- ja peltotyökoneet, polkupyörät ja muut ajoneuvot. Niitä käytetään myös antigraffitimaaleissa.

Erikoismaalit

Antibakteerimaalit

Antibakteerimaalipinnalla olevat bakteerit ja mikrobit tuhoutuvat nopeasti. Antibakteerimaalilla käsitelty pinta läpäisee tiukimmmatkin hygieniatasokriteerit, ja yleisiä käyttökohteita ovat siten esimerkiksi keittiöt, sairaalat, laboratoriot ja muut tutkimustilat.

antigraffitimaalit

Antigraffitimaalit kestävät hyvin voimakkaitakin liuottimia ilman, että maalipinta vahingoittuu. Siksi niitä käytetään kohteissa, joissa halutaan helpottaa mahdollisten töhryjen puhdistamista.

Erittäin kestävät jauhemaalit (Super Durable)

Super Durable -pulverimaalit kestävät äärimmäisen hyvin muun muassa säätilavaihteluita, UV-säteilyä ja mekaanista kulutusta. Nämä jauhemaalit sopivat siksi hyvin esimerkiksi rakennusteollisuuteen, (leikki)puistoihin ja aitoihin sekä laiva-, juna- ja autoteollisuuteen.

Lakat

Pulverilakkoja on saatavilla myös värillisinä.

lämmönkestävät maalit (silikonimaalit)

Silikonijauheita käytetään tuotteissa, joiden pinnoitteiden täytyy kestää normaalia korkeampaa lämpötilaa. Tyypillisiä käyttökohteita ovat siten esimerkiksi kiukaat, grillit, pakoputket ja tulipesät.

pohjamaalit, sinkki- ja epoksipohjamaalit

Sinkki parantaa korroosionestokykyä. Sinkkipohjaiset pohjamaalit sopivat etenkin kohteisiin, joiden pitkäksi suunniteltua elinkaarta rankka ilmasto saattaisi muuten lyhentää.

Sähköä johtavat jauhemaalit (ESD)

Sähköä johtavat eli ESD-jauhemaalit ovat antistaattisia ja sopivat erityisesti tiloihin, joissa staattinen sähkö voi aiheuttaa ongelmia. ESD-maaleja hyödynnetään esimerkiksi elektroniikkateollisuudessa.

Pinnanlaadut

Pulverimaaleilla saadaan maalipintaan monenlaisia efektejä. Erilaiset pintarakenteet karkeasta hienoon ovat mahdollisia. Lisäksi valittavissa on useita erilaisia helmiäisefektejä. Näitä efektejä – yhtä tai vaikka kaikkia – voidaan käyttää minkä tahansa värisävyn kanssa!

VASARALAKKA

Vasaralakka on sisä- ja ulkokäyttöön soveltuva metallimaali, joka soveltuu varauksin myös puupinnoille. Vasaralakka muodostaa nimensä mukaisesti vasararoitua emalia mukailevan pinnan, ja se kestää hyvin korroosiota.

struktuurimaalit (hiekkapaperi- ja appelsiiniefekti)

Struktuurimaaleilla pintaan saadaan kiinnostavia efektejä. Ne sopivat sekä ulko- että sisäkäyttöön, ja yleisesti niitä käytetään muun muassa elektroniikkatuotteissa ja huonekaluissa.

metalli- ja helmiäismaalit

Metallinhohtoisten ja helmiäispintaisten maalien valikoima on kattava. Kysy tarkempia tietoja!

Kiiltoasteet

 • Kiiltävä 85–95 %
 • Puolikiiltävä 65–80 %
 • Matta 20–30 %
 • Supermatta 1–5%

Lähes kaikki kiiltoasteet ovat mahdollisia tilauksesta erikseen teetettäessä!

Laaja värivalikoima

 • Paljon eri värivaihtoehtoja
 • RAL- ja RR-värit (pääosin varastossa)
 • NCS- ja muut erikoisvärit
 • Helmiäis- ja struktuuripinnat

Selvitämme halutessasi värien vastaavuudet.

Pulverimaalattu tuote on

viimeistellyn näköinen

Ei valumajälkiä

Märkämaalaukseen verrattuna pulverimaalatuissa tuotteissa ei ole valumia. Pulverimaali myös pyöristää tuotteen teräviä kulmia. Sileä, tasainen ja kiiltävä maalipinta viimeistelee lopputuotteen arvokkaan näköiseksi.

Ympäristöystävällinen maali

Pulverimaaleissa ei käytetä lainkaan kloorattuja hiilivetyjä eikä orgaanisia liuottimia, jolloin vältytään haihtuvien kaasujen ilmakehää kuormittavilta VOC-päästöiltä. Lisäksi maalauksessa niin sanotusti ohiruiskutettu maali kerätään talteen ja käytetään uudelleen – maalin käyttöaste on siis lähes 100 %!